Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРИЯТЕЛИ: Емо се бори с огромния си питон.
ПРИЯТЕЛИ: Емо се бори с огромния си питон.

Кравари изливат мляко на улицата заради ниски изкупни цени. Техни колеги мачкат домати на магистралата пак заради безпаричие.
Животновъди и земеделци от цялата страна през няколко дни се вдигат на бунт. Само един техен колега се е сетил как да се спаси от рекета на прекупвачи и чиновници в Министерството на земеделието.
Вместо крави той отглежда скорпиони. Овцете, козите и прасетата му се струват чиста загуба на време и затова е напълнил фермата си с тарантули, африкански хлебарки и всевъзможни опасни змии.
Човекът се казва Емил и живее в малко село в Централна България. Не желае да се тръби около неговия фермерски живот, тъй като
не се знае дали

екзотичното му стопанство
няма да бъде обсадено

от инспектори и ветеринари, които да питат за разрешителни.
“Нищо толкова странно няма около мен. Гледам си животинките за собствено удоволствие. Какъв ми е кярът, ако започна да разказвам с какво се занимавам. Сигурно има много като мен, които отглеждат паяци и змии”, заяви пред “168 часа” Емил и отказа по-нататъшни контакти. Дори и да има други любители на косматите паяци и гигантските хлебарки, едва ли има много ентусиасти като Емо, които са превърнали къщите си във ферми за гадинки, които не виреят по нашите географски ширини.
Емил е вложил цялата си страст в развъждането на тарантули и африкански хлебарки, но улисан в грижата за своите питомци, той така и не успява да срещне жена, на която да повери сърцето си.
По-засуканите моми в селото му със сигурност изпитват съмнения дали могат да съжителстват спокойно в компанията на паяци, колкото шепа, огромен питон, усойница и няколко тлъсти скорпиона.
Странният животновъд се свързал с шоуто “Фермер си търси жена” с намерението най-сетне да намери спътница в живота. След това се разколебал обаче и дори отказал да пусне камери в дома си, които да снимат стопанството му.
Беше изключително интересно да видя подобна ферма. Бяхме свикнали да обикаляме по кравеферми, където всички животни са наредени в стройни редици, а цялото производство е автоматизирано.

В къщата на Емил видяхме
съвсем различен живот

В една от стаите имаше тарантули и скорпиони, а в другата бяха змиите. Емо и неговата майка сами се грижат за всички тези екзотични насекоми и влечуги. Отглеждат и бели мишки, за да си хранят змиите с тях”, обяснява човек от екипа, който посещава фермата на Емил.
Явно желанието му да си намери половинка не е било толкова силно, че да се покаже по телевизията. Емил има странно отношение и към бизнеса, защото не желае да продава своята продукция.
“Двамата с майка му са в доста затруднено финансово положение. И въпреки това

нямат намерение да
трупат пари от продажбата
на змии и насекоми

Доста хора или организации биха се заинтересували от подобна продукция. Със сигурност някои от питомците на Емил ги няма и в Зоологическата градина”, обясни човек от предаването “Фермер си търси жена”, посетил екзотичното стопанство на Емил.
Съседите му отдавна знаят с какво се занимава младият предприемач и вече не се учудват, когато го виждат да разнася огромния си питон в двора.
“Наричаме дома му “страшната къща.” Много малко хора биха се престрашили да отидат на гости на Емо. На него не му трябват кучета и железни врати да го пазят от крадци.
Кой безумец ще тръгне да тършува из стаи, в които дебнат паяци и отровни змии”, обясняват хора от селото на Емил. Съседите молят да не споменаваме името на тяхното село, за да предпазят Емил от излишни неприятности.
Той самият рядко споделя пред приятелите си защо е решил да се занимава с отглеждането на скорпиони и африкански хлебарки.
Единственото му обяснение е, че не се интересува от традиционното българско животновъдство, а и изпитва голям интерес към подобни твари, които ужасяват 90% от хората.
Емил се грижи никой от неговите питомци да не пъпли на воля из имота му. Хлебарките са затворени в аквариум, отровната усойница също е прибрана на сигурно. Най-голяма свобода получава питонът, тъй като Емил

нерядко го вади и се заиграва с огромната змия

Фермерът с нетрадиционно стопанство почти е изгубил вяра, че все пак ще успее да се задоми. “Трудно е човек да си намери сродна душа, която да харесва неговата музика и хобита. За мен със сигурност е още по-тежко заради любимците ми. Ако все пак си намеря съпруга, бих се опитал да облагородя малкото парче земя, което имаме с майка ми, за да гледаме някакви култури. Не съм изцяло вманиачен на тема паяци. Имам идея как да променя живота си”, заявява пред тв екипа Емил, преди да се откаже от участие в шоуто.

ТЕРАРИУМ: Фермерът не се страхува да живее в едно жилище с тарантули и отровни змии.
ТЕРАРИУМ: Фермерът не се страхува да живее в едно жилище с тарантули и отровни змии.