Кубински учени за легендарния препарат с отрова от син скорпион: Ракът скоро ще бъде още едно хронично заболяване! ИНТЕРВЮ

Д-р Фабио Линарес разкри, че в едно близко бъдеще екипът на кубинската компания „Лабиофам" ще е готов и с нов продукт, отново базиран на отровата от син скорпион
Д-р Фабио Линарес разкри, че в едно близко бъдеще екипът на кубинската компания „Лабиофам“ ще е готов и с нов продукт, отново базиран на отровата от син скорпион

  В България официално бе представен легендарният продукт за борба с рака „Видатокс“, които вече е регистриран у нас и се разпространява чрез фондацията „Неогенезис“ с председател Елена Банова. Пред лекари, представители на фармацевтични компании, онкопациенти, характеристиките на продукта бяха разяснени от представители на кубинската компания „Лабиофам“ (фармацевтично-биологични лаборатории). Научният екип в тази компания работи повече от 15 години в изследването на качествата на отровата от син скорпион – „магическата“ съставка на „Видатокс“.

За да не се подхранват екзалтации около ефекта на препарата, а и за да се разясни в детайли неговото благотворно влияние при онкологични заболявания, представителите на „Лабиофам“ дадоха пространно интервю. Разговаряме с д-р Фабио де Хесус Линарес, директор на лабораториите на кубинската компания, професор по хомеопатия и Клинична фармакология; с д-р Мариела – Маргарита Гевара Гарсия, началник лаборатории за клинични изследвания на „Лабиофам“, член на испанската и американската общности по фармакология и терапия, както и с Ядила Бетанкур Рейес, търговски представител за Балканския регион.

– Сигурно знаете колко е важно за онкоболните пациентите у нас това, че сте тук и представяте препарата „Видатокс“. За тях той е огромна надежда, тъй като славата му се носи от години у нас. Вече сте представили продукта в над 20 държави. Защо избрахте и България да е сред тях?
– Ядила: Нашето предприятие „Лабиофам“ всъщност не е избрало България. Когато се появи като новина, че „Видатокс“ е регистриран в Куба, станахме свидетели на истинска експлозия на европейския пазар като интерес към този наш продукт. В този период много пациенти пътуваха до Куба. Днес България предлага и „Видатокс“. България беше първата, която успя да направи това в рамките на Европейския съюз. Първата държава в съюза, която ни даде възможността да влезем с нашия продукт по законен начин. Скоро ще присъстваме на още 14 европейски пазара.

– В България вашият продукт е известен от години. Легендарно е благотворното му въздействие при онкологични заболявания. Да поговорим за началото на изследванията, довели до създаването на „Видатокс“. Кога открихте влиянието на важната съставка в продукта – отровата от син скорпион?
Фабио: Трябва да се знае, че става въпрос за животински вид, характерен само и единствено за Куба. „Лабиофам“ и научният колектив провеждат задълбочени изследвания повече от 15 години, за да се запознаят подробно с качествата на тази отрова. Още от времето, когато е бил открит американският континент, тези неща се знаят. Съществуват и хроники, в които се казва, че местните жители на континента са използвали отровата от син скорпион като болкоуспокояващо средство. В Куба още през 1984 г. един биолог започва да изследването на отровата на този скорпион.

Елена Банова, председател на фондация „Неогенезис"
Елена Банова, председател на фондация „Неогенезис“

– Доколкото знам, вие сте участвали в първоначалните проучвания за въздействието на отровата?
– Фабио: Да, но искам да подчертая заслугата на нашите научни работници в това, да бъдат очертани всички характеристики на отровата от син скорпион. Това беше направено чрез задълбочени изследвания и с тях беше доказано, че отровата притежава и противотуморни характеристики.

Има също противовъзпалителна и болкоуспокояваща помощ. И тогава, когато вече разгадахме характеристиките на тази отрова, започнахме да произвеждаме естествени продукти, базирани на нея.

– Мариела: Разработили сме цяла гама от продукти и е впечатляващ реалният ефект върху хората, които прилагат и някакво друго лечение. В продължение на 15 години се правят изследвания и са доказани всички тези резултати. А те показват, че ефектът е наличен и не е краткосрочен. Така че беше изследвана и характеризирана тази отрова и като свойства, но от гледна точка на биохимията. Отровата има високо съдържание на протеини. Става въпрос за пептиди, които имат антитуморно въздействие.

– Как точно помага на хората с онкологични заболявания? Чувала съм, че е специална помощ за организма, което му позволява да понесе по-леко традиционните методи за лечение като химиотерапията например.

– Мариела: Да, помага при прилагането на тези по-тежки процедури на лечение. Тъй като това е комплементарен, тоест съпътстващ продукт, той съдейства да се намали значително болката, при това без да има никакви странични въздействия. Ако онкоболният не изпитва болка, това повишава качеството на неговия живот. Става по-жизнен. Възвръща се апетитът му, има желание да се разхожда. Друго важно нещо е, че нашите пациенти, които приемат „Видатокс“ и са подложени на химиотерапия, я понасят много по-леко и лесно. Не само защото продуктът ни намалява негативните ефекти на химиотерапията, а и защото помага да се поддържат в нормални стойности – левкоцитите, еритроцитите. Подчертавам – с помощта на „Видатокс“ нивото на хемоглобина се нормализира. За нас това е спомагателно средство заедно със стандартната терапия.

– Увеличава ли се шансът да се надвие онкологично заболяване при съчетанието на „Видатокс“ с традиционното лечение?
Мариела: Думата „да се излекува“ зависи от стадия, в който е пациентът, от това какъв вид рак, както и от особеностите на пациента. Това, което е реално и се отчита, е, че помага в лечението на всяка разновидност на рак. Това е важното. Отново подчертавам, че с този продукт подпомагаме стандартната терапия.

– При прилагане на тази терапия се изчерпват ресурси на организма, а „Видатокс“ позволява да се продължи последващото лечение. Така ли е?
– Мариела: Това е един имуномодулатор, който спомага в случаите, когато химиотерапията предизвиква загуба на защитни сили на организма. „Видатокс“ е помощта, на която отново разчита организма.

Оригиналният продукт „Видатокс" - препарат против рак с отрова от син скорпион
Оригиналният продукт „Видатокс“ – препарат против рак с отрова от син скорпион

– Фабио: Друго положително негово качество е, че той може да бъде предписан и на хора във финален стадий на заболяването. Може да се приема, когато химиотерапията и други методи не се прилагат. При тези пациенти в тъй наречения палиативен стадий „Видатокс“ определено помага да се облекчи тяхната болка. В нашите клинични наблюдения имаме немалко случаи, в които съдейства за удължаване живота им, да няма страдание за тях и близките им. Един пациент вече във финална фаза преживява много повече болка, а болката и за неговите близки също огромна – да стане по-лесно поносима, това също е помощ на „Видатокс“. Никой не желае който и да е пациент да достига до тази фаза, но за съжаление това се случва.

– Имате ли впечатляващи случаи при приемането на „Видатокс“?
– Мариела: Има много примери. Включително и българката Елена е един от тях. (Елена Баева от фондация „Неогенезис“ е вносителката на продукта – б.а.).

– Ядила: Имаше един румънец с диагноза тумор в мозъка. На този човек румънските лекари му бяха казали, че му остават 2 седмици живот. Той реши да замине за Куба и да се подложи на лечение. Самият пациент беше с нагласата, че животът му е ограничен във времето. Започна терапия с „Видатокс“. Бяха направени рентгенови снимки, които показаха разликата преди и след „Видатокс“. В Куба беше прилагано само „Видатокс“. Самите лекари в Румъния били изненадани. Освен тези снимки, с които ние разполагаме, той даде и интервю за наши национални медии. След терапията пациентът живя още 4 години и половина. Причината за неговата смърт е невропатия, провокирана от лъчетерапията.

– Фабио: Когато предписваме „Видатокс“ на онкоболен, независимо къде се намира туморът, се наблюдава подобряване на общото му състояние. Подобрява се и настроението, и духовното му състояние, качеството на живот като цяло. Това е широко понятие. Днес в света се води борба да се подобрява животът на онкоболните.

– Имали ли сте случаи, при които със съчетанието на традиционно, стандартно лечение и „Видатокс“ да сте постигали излекуването на пациент? Имали ли сте такъв голям успех в Куба?

– Мариела: Да, и те са вече много…

– Ядила: Ще ви разкажа нещо от личен опит. Моята майка преди 4 години получи диагноза за рак на гърдата и то в доста напреднала фаза. В онзи момент на диагностициране тя вече имаше метастази. Направи се хирургическа интервенция и бяха премахнати метастазите. И ето днес мога да твърдя, че използвайки тази комбинирана форма на лечение – „Видатокс“ и традиционна медицина, майка ми е добре. При химиотерапията не се проявиха никакви вторични ефекти. Изследванията показаха, че това комбинирано лечение трябва да продължи. Метастазите могат да отключат процеса, да намерят проявление в други органи, защото лимфната система е в състояние да транспортира до която и да е част на тялото ракова клетка. Но след 4 години мога да кажа, че майка ми води нормален начин на живот. Чувства се жизнена. Това е като случаят с Елена. Положителните случаи са толкова много, че може да посветим целия си следобед да говорим за тях.

Извличане на отрова от син скорпион
Извличане на отрова от син скорпион

– Носят се легенди за това, че няколко президенти в Латинска Америка са се подлагали на комбинирано лечение с „Видатокс“ и е било успешно.
– Мариела: (усмихва се – б.а.) Много е възможно, но не разполагаме с категорични данни. А и не бихме ви го казали.

– Още преди да бъде регистриран у нас, продуктът се предлагаше на „черно“. Предполагам, че сте чували за чужденци, които пътуват до Куба, сдобиват се някак уж с „Видатокс“ и след това го продават на много завишени цени. Все пак е възможно да се предлага нещо, което дори няма общо с вашия продукт. Как могат пациентите да разпознаят оригиналния продукт?
– Ядила: Това е много важен въпрос. Много бихме искали да помогнем за предотвратяване на това явление, още повече, че продуктът вече е регистриран в България.

Препоръчваме на пациентите да не купуват медикаменти от хора, които не са оторизирани да извършват тяхната продажба. Много хора пътуват до Куба, купуват някакъв продукт от улицата и никой не може да знае дали е автентичен или напълно фалшив. А използването на такъв продукт, разбира се, крие и рибкове. Единствените, които могат да гарантират, че продават истинския „Видатокс“, са фондация „Неогенезис“. Имат и интернет сайт, така че е лесно.

– Този син скорпион се среща само в Куба и в други краища на света не е възможно да се приготви нещо подобно. Така ли е?
– Мариела: Да. Не е възможно, защото самата отрова представлява смес от много неща. И по никакъв начин не може да бъде възпроизведена автентично всяка една от съставките.

– Фабио: Островните държави имат една характеристика, невалидна за континентите. А тя е, че има много животински видове, типични единствено и само за тези острови. Този скорпион, за който ние говорим, е вид, който се среща само в Куба. Той диша нашия въздух, пие нашата вода, живее в нашата околна среда, т.е. той живее в екосистемата на Куба. Ако този скорпион го докараме в България, ще бъде част от друга екосистема.

Той ще произвежда отрова, но тя няма да има същите характеристики като тази, която би произвел в Куба. Това е нашето ноу-хау (усмихва се – б.а.)

– Предполагам в Куба имате ферми, в които отглеждате тези скорпиони. Труден ли е този процес?

– Фабио: Да, „Лабиофам“ освен че изследва отровата на скорпиона, е разработил също една цялостна технология за отглеждането му в неестествена среда. Като част от тази програма се опитваме да поддържаме еднакво състоянието на скорпионите, които са в естествени условия, и тези, които са в изкуствени. Това е проект и в подкрепа на екоравновесието. Там работим много тясно с Министерството на науката и технологиите в Куба. Това е държавна политика.

Ядила Рейес (вляво) и д-р Мариела-Маргарита Гарсия представиха заедно с д-р Фабио Линарес качествата на „Видатокс" на пресконференция преди дни. Направиха подробно презентация на продукта и на прием в кубинското посолство
Ядила Рейес (вляво) и д-р Мариела-Маргарита Гарсия представиха заедно с д-р Фабио Линарес качествата на „Видатокс“ на пресконференция преди дни. Направиха подробно презентация на продукта и на прием в кубинското посолство

– Има ли висока онкологична заболеваемост в Куба?
– Мариела: От гледна точка на здравеопазването в Куба нещата са както във всяка една развита държава. До миналата година в Куба втората причина за смъртност бе мозъчният инсулт, но от тази година ракът заема второ място като причина за смъртност. Така, както е в почти всички развити държави в света. Случаите на онкозаболявания наистина нарастват.

– На какво се дължи тази световна тенденция?
– Мариела: Ракът е многофакторно заболяване. Зависи от наследствеността, начина на живот, който води човекът, говорим за вредни навици, нерационално хранене, а и за околната среда. Ако всичко това не се промени, съществува вероятност ракът да се превърне в световна пандемия.

Стресът също е важен фактор като нещо, което предизвиква рак. Повече от 90% от хората някога в живота си са били предразположени да развият раково заболяване. По-склонни да го развият са тези, които не съблюдават критериите, които изброих.

– Работите ли по нови препарати? Има ли шанс в близко бъдеще да бъде открито лекарството, което ще победи рака?

– Фабио: Днес в света научната област, отдадена в изучаването и изследването на рака, си постави за цел да подобрява качеството на живот на пациентите и да превърне рака в още едно хронично заболяване.

– Дали е възможно това в близко бъдеще?
– Фабио: Да, смятам, че да. Специфичните онкологични методи бяха развити, подобрени. Днес хирургията е дейност, която се прилага с много по-голяма рационалност. В Куба се прилагат и терапевтични ваксини. Днес разполагаме с „Видатокс“, а в едно близко бъдеще ще предложим друг продукт, също естествен, на базата на отровата. Ще използваме генетични технологии в това производство. Септември тази година, успяхме да постигнем положителни резултати в предклиничните изследвания. И е видно, че ефектът е положителен и въздейства в редуцирането, намаляването на туморните клетки. Работата продължава и скоро ще имаме нов препарат.

 

Веселина Ганчева разбрала от онкопациент за „Видатокс" и го приема от три месеца
Веселина Ганчева разбрала от онкопациент за „Видатокс“ и го приема от три месеца

Веселина Ганчева, медицинска сестра в Онкологията: Наистина помага!

Веселина Ганчева, медицинска сестра в Онкологията в София, бе сред десетките лекари, онкопациенти и журналисти, които присъстваха на представянето на „Видатокс“ в кубинското посолство.

„Разбрах за „Видатокс“ от един пациент, който е с рак на сливиците и с метастази в белия дроб. Засичахме се на химиотерапията. На него определено му повлия „Видатокс“, защото той е на много тежка и многократна химиотерапия.

Първия път беше с много странични ефекти от терапията. Сега е по-добре и поддържаме връзка. В България се оказва, че много малко информация достига до пациентите. Просто са страшно много, а лекарите са малко и нямат време да обясняват пространно“, обяснява Веселина Ганчева.

Тя също има онкологично заболяване и приема „Видатокс“ от 3 месеца. „Имало е дни, в които съм се чувствала зле, но откакто започнах да приемам „Видатокс“, съм по-добре. Все пак обаче го приемам отскоро и не мога много да говоря за ефекта му“, обяснява медицинската сестра. Тя разбира основанията за съмненията, които се изразиха по време на презентацията. Смята обаче, че има вероятност „Видатокс“ да предизвиква у някои страх, че конвенционалната медицина може да бъде изместена. „От страна на пациентите всяко странично нещо е плюс. Това дава надежда“, заяви Веселина. Същото каза и Елена Банова от „Неогенезис“ при закриването на презентацията: „Действам от две позиции – на онкопациент и на председател на фондация „Неогенезис“. Искам да ви кажа: „Мислете за нас, защото борбата с рака е много тежка“.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Кубински учени за легендарния препарат с отрова от син скорпион: Ракът скоро ще бъде още едно хронично заболяване! ИНТЕРВЮ"

  1. jori   26.02.2014 at 9:18

    Текст от Фейсбук.
    „Чета за т.н лекарство от син скорпион “Видатокс” и се чудя на наивността на хората, та дори и те да са с най-тежката диагноза – рак.
    Как може да се доверявате в нещо, което го рекламират като лекарство, но го продават хранителна добавка? И което ще излекува от рака, но забележете – премахва и метастазите!
    Но не е регистрирано като лекарство не само в България, но и в нито една страна членка на Европейския съюз. Това случайно ли е? А като хранителна добавка на етикета не пише нищо за това , че може да лекува рака или да премахва метастазите! Как се наричат такива хора, които заблуждавам болните, че лекуват? Доколкото знам, до сега не е дадена Нобелова награда на някой, който е измислил лекарство за рака. А изведнъж в България разпростараняват сред наивните, че вече е измислено такова чудодейно лекарство, нищо че не е регистрирано като лекарство“

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *